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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
25/02/2010 |
Data da última atualização: |
26/02/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GOMES, A. M. M.; SILVA, P. L. da; SOARES, S. de A.; SILVA, C. E. M. da; GALLÃO, M. I.; GERMANI, R.; RICARDO, N. M. P. S. |
Afiliação: |
ANIDA M. M. GOMES, UFC; PALOMA L. DA SILVA, UFC; SANDRA DE A. SOARES, UFC; CLAUDIO E. M. DA SILVA, UFC; MARIA I. GALLÃO, UFC; ROGERIO GERMANI, CTAA; NÁGLIA M. P. S. RICARDO, UFC. |
Título: |
Isolation and physico-chemical and rheological characterisation of the Brazilian jalap starch (Operculina tuberosa Meisn.). |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Carbohydrate Polymers, Maryland Heights, v. 77, n. 4, p. 885-890, jul. 2009. |
DOI: |
10.1016/j.carbpol.2009.03.015 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The properties of the jalap starch (Operculina tuberosa Meisn.) were investigated and compared with other already known starches (potato and wheat starch). The jalap starch presented peak viscosity lower than the one from potato but higher than wheat starch, while the stability during the cooling down was higher than potato and wheat starch. The jalap starch presented X-ray pattern of type-A, which is typical of those from wheat starch. The rheological and physico-chemical characteristics presented by this source of starch were intermediate between those from wheat and potato, which makes it a promising commercial source to be explored, mainly in areas with food scantiness as in the Brazilian Northeast. |
Palavras-Chave: |
Jalapa; Operculina tuberosa Meisn. |
Thesagro: |
Convolvulaceae. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
27/07/2009 |
Data da última atualização: |
12/08/2009 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ABDELNOOR, R. V.; NEPOMUCENO, A. L.; BARROS, E. G.; GROSSI-DE-SA, M. F.; BINNECK, E.; MARCELINO, F. C.; BROMMONSCHENKEL, S. H.; ALMEIDA, J. D.; BENKO-ISEPPON, A. M.; SCHUSTER, I; KIDO, E. A.; LOUREIRO, M. E.; MARGIS, R.; HUNGRIA, M.; MOREIRA, M. A.; BARACAT-PEREIRA, M. C.; FIETTO, L. G.; BODANESE-ZANNETINI, M. H.; ROMANO, E.; ZERBINI, F. M.; LEMOS, E. G. M.; PEREIRA, G. A. G. |
Afiliação: |
Ricardo Vilela Abdelnoor, CNPSo; Alexandre Lima Nepomuceno, CNPSo; Eliseu Binneck, CNPSo; Francismar Corrêa Marcelino, CNPSo; Mariangela Hungria, CNPSo. |
Título: |
GENOSOJA: a Brazilian Soybean Genome Consortium. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: THE INTERNATIONAL CONFERENCE ON THE STATUS OF PLANT & ANIMAL GENOME RESEARCH, 17., 2009, San Diego. Final Abstract Guide. [S.l.], 2009. p. 55, P034. |
Idioma: |
Inglês |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.intl-pag.org/17/abstracts/P01_PAGXVII_034.html
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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